Spinat on väga kasulik köögivili, mida on lihtne kasvatada.
Noori ja väikseid spinatileheti nimetatakse beebispinatiks. Beebispinatit võib kasutada värskelt salatites või smuutides.
Rohelised ürdid ja köögiviljad toovad suve lauale ning rõõmustavad silma ja kõhtu.
Spinatimakaronid
4 portsjonit
Spinatimakaronide tainas:
4 dl kõvanisujahu (durum)
3 muna
50 g noori spinatilehti
peotäis petersellilehti
1 sl oliiviõli
pisut soola
Li
Sügisene seenepirukas, kus saab ära kasutada peenralt viimased rohelised spinatilehed.
6 portsjonit
150 g võid
2 dl speltajahu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
200 g kohupiima
Täidis
100 g spinatit
300 g metsaseeni (kukeseeni, puravikke
Spinat sobib paljudesse toitudesse: smuutidesse, suppidesse, pirukatesse.
4 portsjonit
4 lõiku sinki
1 väike sibul
pool punast paprikat
peotäis spinatit
hakitud tilli
3 muna
100 g riivjuustu
musta pipart, vajadusel soola
hakitud ürte (karulauk, till,
Spinati-mustika-banaanismuuti on supertervislik, lihtne ja kiire jook hommikusöögiks või nälja peletamiseks toidukordade vahel.
4 portsjonit
100 g värsket spinatit
2 dl külmutatud mustikaid
1 banaan
½ dl tšiiaseemneid
5 dl mandlipiima
1.