Päevase rasvakoguse hindamiseks peab jälgima nii nähtava rasva kui ka peidetud rasva kogust.
Normaalses tervislikus toitumises peaks rasva osakaal, mille hulka kuuluvad ka piimatoodetega tarbitavad rasvad, olema 25-30 protsenti päevasest energiast.
Kõva rasv esineb sageli peidetud kujul ja seda on raske märgata.
Uuringud on näidanud, et palju punast liha ja võid söövad inimesed tulevad halvemini toime mõtlemist ja head mälu vajavate ülesannetega.
Tänapäeva uuringute põhjal pole otsustav tegur mitte rasva hulk, vaid rasva kvaliteet.
Seega on nii väherasvase kui ka rasvasema toiduvalikuga võimalik ennetada südamehaigusi, kui kasutatakse küllastumata ehk pehmeid rasvu.
Vere kolesteroolisisaldust saab toitumisega mõjutada ja eriti just toidurasvade kvaliteediga.
Või, kookos- ja palmiõli ja neid sisaldavad toiduained tasub vahetada südame ja veresoonte tervist kaitsvate oliivi- ja rapsiõli vastu.
Grillimisel kuluvad meistri näpunäited marjaks ära.
* Lase lihal enne grillimist umbes kaks tundi toasoojas seista, nii ei toimu järsku temperatuuri muutust (pruunistus toimub kiiremini, kuumus ei kõrveta nii liigselt liha ja seetõttu saab liha pehmem
Pitsateid naljalt enam kodudes ei leidu, kuid neid saab väheste vahenditega siiski lihtsalt teha! Pitseerides kinni jõulukinke või jõulukaardiga ümbrikke, tunduvad need veelgi pidulikumad.
Klassikaline pirukas, mida võib varieerida vastavalt sellele, mida külmkapist leida on.
Tainas:
2 dl nisujahu
1dl sepikujahu
1 tl soolamus
250 g kohupiima
2 sl toiduõli
Täidis:
4 sibulat
170 g peekonit
2-3 õuna
toiduõli
3 muna
200 g maitsestamata jogu
Jaanilaua grillmenüü võiks olla mõnusalt hõrk ja maitsvalt mahlane. Paraku tehakse grillimise protsessis ohtralt vigu, mis võivad päädida vintske liha või kõrbenud toiduga.