Põnev sügisene vormiroog sobib hästi ka gluteenivaba ja LCHF-toitumise korral.
Neljale- viiele
Tarvis läheb:
1 keegelkõrvits (u 700–800 g)1 peenelt hakitud küüslauguküüs2 sl sulavõid või õli450 g itaaliapäraseid toorvorste75–100 g riivitud Parmesani võ
Kõik saab kokku segada ühes ahjuvormis ja selles ka valmis küpsetada.
6 portsjonit
500 g pastat2 purki tuunikalatükke õlis150 g fetat4 sl päikesekuivatatud tomatiribasid1 purk (400 g) purustatud tomateid2 dl toidukoort7 dl vett1 tl soola1 tl musta pipar
Lihtne argipäeva õhtusöök, kus aega võtab ainult küpsemine.
4 portsjonit
400 g külmutatud brokolit
5 muna
150 g singiviile
1 paprika
pool mugulsibulat
150 g riivjuustu
musta pipart
punet
Määri ahjuvorm või või õliga. Pane põhja külmunud brokoli.
Kauaoodatud, kuid alati üllatava suvikõrvitsauputusega aitab võidelda suviselt kerge, kuid toitev suvikõrvitsa-riisivormiroog. Kui vormi peaks üle jääma, maitseb see hästi ka jahtunult, samuti sobib see ruutudeks lõigatuna suupistelauale.
Erinevalt tava
Looduse imed on piiritud – eriti kui inimene aretustööga natuke kaasa on aidanud. Selgub, et spagette saab ka otse köögiviljapeenralt!
Spagettkõrvits (Cucurbita pepo subsp. pepo) kuulub meile nii tuttava hariliku kõrvitsa perekonda.