Siin võib kasutada nii kamaraga abatükki kui ka praetükki – pildil on viimane. Sellisel moel valminuna peaks kamar jääma mõnusalt krõbe, aga mitte liiga kõva.
Jagub umbes kaheksale kuni kümnele sööjale.
u 2 kg sealiha (kamaraga abatükk, kondita või kamaraga praetükk)
3 hakitud küüslauguküünt
1 sl uhmris peenestatud apteegitilliseemneid
1 sl uhmris peenestatud musta pipart
1 sl hakitud värsket rosmariini või 1–2 tl kuivatatud rosmariini
2 peeneks pudistatud loorberilehte
1 tl soola
3 dl kuiva valget veini, naturaalset õunamahla või vett
Laota lihatükk laual laiali, aidates noaga kaasa, kuni saad võimalikult lameda tüki.
Sega hakitud küüslauk, purustatud apteegitilliseemned ja pipraterad, hakitud rosmariin ja loorberilehed ning sool. Puista ühtlaselt lihatükile ja masseeri maitsesegu lihasse. Keera rulli, nii et kamar jääks peale. Seo puuvillase nööriga regulaarse vahemaa tagant kinni, et lihatükk omandaks ühtlase kuju.
Tõsta sobiva suurusega ahjupotti, kata pealt kaane või fooliumiga. Pane 4–24 tunniks jahedasse maitsestuma.
Hoia enne küpsetamist tund aega toatemperatuuril. Eemalda ahjupotilt kaas või pealt foolium.
Küpseta 180° (pöördõhuga 160°) ahjus 2 tundi, kallates praadi aeg-ajalt pannileemega üle. Tund aega pärast ahjupanekut vala pannile valge vein, õunamahl või vesi.
Kui sulle tundub, et kamar ei jää piisavalt krõbe, siis tõsta viimaseks pooleks tunniks ahju temperatuuri 200 kraadini.
Eemalda lihatükk ahjust, kasta veel praeleemega. Lase 15 minutit seista.
Siis võta ahjupotist välja ning tükelda lõikudeks. Praeleem kurna kastmekannu.