Amarant ehk rebashein on iidne asteekide saladus, mis nüüd ka Eestisse jõudnud (seda saab näiteks Biomarketist): gluteenivaba, sisaldab aga rohkesti proteiini ja kiudaineid, palju kaltsiumi, magneesiumi ja rauda. Amarandiseemneid või -helbeid tuleks maitsva pudru saamiseks öö läbi vees leotada, see järel umbes 15 minutit keeta ja teist 15 kaane all järelvalmida lasta. Kui sinna lisada aga veel ka kakaod, mandleid, kookospiima ja mett, saad tõelise hea tuju ja tervisepommi, mis õnnehormoonid lakke paiskab!
Hea tuju ja tervise hommikusöök (jagub kahte kausikesse)
1 klaas/kruus amaranti
2 klaas/kruus kookospiima
2 teelusikatäit kakaod
teelusikatäis mett
Pool teelusikatäit kardemoni ja näpuotsatäis vaniljet
Näpuotsaga soola
Mandleid-pähkleid, kookoshelbeid jms pealeraputamiseks
Leota amaranti üleöö vees, seejärel pane kõik koostisained potti, soojenda ning lase 15 minutit keskmisel kuumusel podiseda. Kui see on möödas, luba pudrul 15 minutit kaane all järelvalmida. Raputa peale mandleid, pähkleid, mett jms head-paremat ning turguta end mõnusa hommikueinega!