Hasselbacka kartulid

Kodu&Aed
Hasselbacka kartulid. | Shutterstock

Kartulitele võib puistata veel riivjuustu, paprikapulbrit, riivleiba ja panna peale näiteks karulauguvõid.

6 portsjonit

2-3 kartulit igale sööjale (oluline, et kartulid oleksid väiksemad ja ühesuurused)

võid

pisut vett

küüslauguküüsi

hakitud peterselli, rosmariini, tüümiani vms

 

Koori kartulid. Aseta kartulid puulusika õnarusse ja lõika terava noaga 2-3 mm paksuselt läbi kuni puulusikani, nii et tekiksid alt kinni kartulilõõtsad.

Pane kartulid ahjuvormi, puista vahele koorimata küüslauguküüned. Vala vormi põhja veidi vett. Aseta igale kartulile võitükike. Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kartulid on pehmenema hakanud. Siis võta vorm ahjust korraks välja, puista kartulitele soola ja hakitud ürte. Pane uuesti ahju ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni kartulid on küpsed.

Täpne küpsemise aeg sõltub kartulite suurusest.

Allikas: Kodu&Aed retseptivihik "Soodsad ja lihtsad argiroad".

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid