HOIDISTAMA | Ufobeebid purki!

Veronika Nuter
Patissonid purgis. | Shutterstock

Põnev hoidis kõrvitsatest.

Tarvis läheb:

1 väiksem spagetikõrvits (u 900 g) või tavaline suvikõrvits
500-700 g väikesi (5-7 cm läbimõõduga) patissone
 

1 liitri marinaadivedeliku kohta:
1 kimp põõsastillioksi
2-3 küüslaguküünt
2 mädarõikalehte
paar piparmündioksa
1 sl piprasegu
1 ½ sl soola
2-3 sl suhkrut
2-3 dl õunaveiniäädikat

Tee nii:

1. Puhasta ja valmista ette patissonid – eeemalda varreotsad ja õiepõhjad ning blanšeeri neid keevas vees 3-5 min, seejärel jahuta sama kaua külmas vees, nõruta.

2. Valmista ette spagetikõrvits: küpseta pestud koorimata tervet vilja kas mikrolaine- või praeahjus maksimaalsel kuumusel 10-15 min nii, et keerad sellel iga 5 min  järel külge.
Seejärel lase spagetikõrvitsal 10 min jahtuda ja poolita see. Eemalda lusika abil kogu pehme südamik koos seemnetga ning keera ja haruta seejärel kogu ülejäänud paksu- ja pikakiuline spagetilaadne viljaliha kahvli abil ettevaatlikult kesta seest välja, nõruta ja tõsta samuti ootele. Kui õiget spagetikõrvitsat pole võtta, võid ribastada tavalise suvikõrvitsa.

3. Keeda veest, soolast-suhkrust, maitseainetest ja äädikast marinaadileem ning kuumuta selles kihthaaval vaheldumisi läbi kõik kõrvitsaspagetid ja patissonid. Töö sujub paremini roostevaba sõela abil.

4. Tõsta läbikuumutatud viljad purkidesse kihiti, alustades ja lõpetades kõrvitsaspagettidega.

5. Kui kõik on kirjeldatud moel kuumutatud, siis keeda marinaad korralikult läbi ning lisa hakitud maitseroheline ja ribadeks lõigutud mädarõikalehed.

6. Vala kuum marinaad purkidesse, streliseeri purke vesihaudepotis või ahjus 85-100 oC juures 7-8 min ja sule seejärel õhukindlalt.

Sarnased artiklid