16–20 koogiruutu
2 x 400 g konservitud musti ube
1 sl vanillisuhkrut
6 suurt muna
200 g pehmet toasooja võid
200 g heledat muscovado suhkrut või kookospalmisuhkrut või fariinsuhkrut
100 g kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
85 g hakitud tumedat šokolaadi
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri neljakandiline 20 x 30 cm koogivorm õliga, siis vooderda küpsetuspaberiga.
Loputa oad jooksva vee all, nõruta hoolega.
Pane oad, vanillisuhkur, sool ja 2 muna sügavasse kaussi ning püreesta saumikseriga ühtlaseks.
Pane või, suhkur, kakaopulber ja 4 muna teise kaussi, klopi elektrimikseriga ühtlaseks ja kreemjaks. Sega juurde küpsetuspulber, siis oasegu ning hakitud šokolaad.
Tõsta segu spaatli abil vormi, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit, kuni kook pealt sõrmega vajutades küpsenud tundub. Keskelt peaks kook niiske jääma!
Lase jahtuda, siis lõika ruutudeks ja serveeri.
Kook säilib karbis paar päeva toatemperatuuril või nädalapäevad külmkapis.