Mustasõstrakoogikesed
(neljale)
125 g võid
100 g kookoshelbeid
5 g mandlijahu
25 g nisujahu
3 munavalget
90 g suhkrut
1‒1,5 dl musti sõstraid
kaunistuseks valget šokolaadi
Pruunista või, kuni see muutub kuldseks. Lase 10 minutit jahtuda. Sega kookoshelbed mandli- ja nisujahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ning lisa vähehaaval suhkur. Vala jahtunud või jahusegu hulka, tõsta ettevaatlikult juurde munavalge. Määri väikesed koogi- või muffinivormid või ja suhkruga, tõsta sinna veidi tainast, riputa peale mõned mustad sõstrad. Korda toimingut. Küpseta 175kraadises ahjus 15‒20 minutit, kuni koogid on kuldpruunid. Serveeri jahtunult koos mustasõstravahu ja tervete mustasõstramarjadega. Soovi korral riivi kaunistuseks valget šokolaadi.
Mustasõstravaht
1,5 tl želatiini
140 g musti sõstraid
75 g suhkrut
2,5 sl vett
2 munakollast
125 g vahukoort
Lase želatiinil külmas vees paisuda. Kalla marjad, 50 g suhkrut ja 1 sl vett potti, keeda 10 minutit, kuni mustad sõstrad on pehmed. Sega paisunud želatiin kuuma mustasõstraleeme hulka. Püreesta, kurna ning lase jahtuda. Pane munakollased ja ülejäänud 25g suhkrut ning 1,5 sl vett kaussi, mis aseta veevanni. Vahusta munakollased paksuks ja heledaks vahuks. Tõsta kauss veevannist, sega munavahu hulka mustasõstrakreem. Lase 10 minutit jahtuda. Vahusta vahukoor ja sega mustasõstramassiga. Hoia enne serveerimist üle öö külmikus.