Purke steriliseeri nii:
* Pese nõudepesuvahendiga puhtaks ja loputa korralikult.
* Pane kaaneta purgid külma ahju ja keera temperatuur 120–150 kraadi peale (kohe kuuma ahju ära purke pane, siis võivad need puruneda).
* Hoia selles kuumuses umbes 5 minutit.
* Kaaned võid steriliseerida näiteks piirituse või viinaga.
Tomatit koori nii:
* Tee terava noaga tipmisse ossa ristlõige.
* Hoia sõelal 2 minutit keevas vees.
* Jahuta kohe külmas vees ning tõmba koor ära (kui panna külma vette, on tomatit parem tükeldada).
Hoidistamise reegel nr. 1: puhtus ja värskus ennekõike.
Üks ja oluline reegel kõikide hoidiste valmistamisel on puhtus. Kõik viljad, mida hoidistama hakkame, peavad olema värsked ning kvaliteetsed. Pole mõtet kasutada mädanenud, plekkidega või hallitanud puu- ja köögivilja terveks jäänud osi, sest kahjustus on haaranud kogu vilja ning hävinenud on enamik vitamiine.
Tähtsad on ka õiged töövõtted ja -vahendid. Keetmiseks olgu roostevabast terasest paksupõhjaline pott ja töötlemiseks roostevabast terasest noad.