Pannil praetud selleristeigid karulauguvõiga

Pille Petersoo
Selleristeigid karulauguvõiga. | Juta Kübarsepp

Kuldpruunid ja võised juurselleristeigid valmivad pliidil kerge vaevaga ning sobivad imehästi paari kevadise vitamiinirikka karulauguga. 

Neljale

1 väiksem seller
50 g selitatud või tavalist võid
soola ja pipart
1 tüümianioks

Karulauguvõi jaoks

250 g toasooja pehmet võid
40–50 g karulauku
näpuotsatäis soola
 

Steikide tarvis koori seller, lõika sellest neli 1 cm paksust viilu. Maitsesta soola-pipraga. 
Sulata pannil tasasel tulel selitatud või. Lisa tüümianioks ja selleriviilud ning prae selleriviile tasasel tulel 20–30 minutit, pöörates neid ümber umbes iga 5 minuti tagant.  

Selleristeigid on valmis, kui väikese terava noaga torgates tundub köögivili täiesti pehme ja steik on väljastpoolt kenasti kuldne.

Karulauguvõi: haki karulaugulehed hästi peeneks, sega toasooja võiga, maitsesta kergelt soolaga. Pane väikesesse klaaspurki ja purgiga külmkappi või vormi silindriks ja keera toidukilesse.

 

 

Sarnased artiklid