Koogikontori toidublogi autor Merilin Siimpoeg tutvustab, kuidas valmistada pühadelauale rikkalikud sulašokolaadiga tartletid, millele kaunistuste ja kergete maitsenüanssidega veelgi rohkem jõuluaktsenti lisada.
Vaja läheb:
450 g nisujahu
65 g kakaod
½ tl soola
225 g võid
2 muna
200 g suhkrut
Täidis:
350 ml vahukoort
350 g tumedat küpsetusšokolaadi
3 spl brändit/konjakit/likööri
Kaunistamiseks:
marju, näiteks mustikaid, vaarikaid, astelpaju
röstitud mandleid/pähkleid
meresoolahelbeid
münti
purustatud piparkooke
Valmistamine:
Sega omavahel jahu, kakao ja sool. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad. Lisa jahusegu võivahu hulka ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Hoia 30 min külmkapis. Rulli jahusel laual lahti ja vooderda õlitatud väikesed koogivormid tainaga. Tee kahvliga põhja pisikesed augud ja küpseta 180 kraadises ahjus 7-8 minutit.
Täidise jaoks haki šokolaad tükkideks. Kuumuta koor keemiseni, tõsta siis tulelt ja lisa šokolaad. Sega kuni šokolaad on sulanud, lisa juurde alkohol ja vala siis korvikestesse. Aseta koogikesed koos täidisega külmkappi ca 20 minutiks. Kaunista siis marjade või muu meelepärasega.