Peolaua süütu ehe

Varje Talivee
Juta Kübarsepp

Lihtsa vaevaga saab pidulauale tuua nii värvi kui ka pisut pühadesse sobivat edevust, kui peole eelneval õhtul sellele korraks mõelda ja mõned minutid pühendada.

Kõrgetes klaasides koos värvikate jääkuubikutega serveeritud joogid mõjuvad efektselt ja lisavad pühadelauale pidulikkust.

Vajad:

suuremaid jääkuubikuvorme ja/või muffinivorme

külmutatud marju

apelsiniviile

kaneeli- ja aniisikoori, kardemoniseemneid

soovi korral rosmariinioksi

toonikut või limonaadi

alkoholivaba glögi, õuna- või muud viljalihata mahla

kõrge jalaga klaase

keedetud ja jahutatud või filtreeritud vett

Pane jääkuubiku- või muffinivormidesse külmutatud marju, apelsiniviile, kaneeli- või aniisikoori, rosmariinioksi, kardemoniseemneid – neid maitseid, mida sooviksid joogi sees tunda. Kui soovid, et jääkuubikud oleksid selged, siis kasuta filtreeritud või keedetud vett.
Lase neil sügavkülmas vähemalt üle öö külmuda ning võta välja ja aseta klaasi vahetult enne serveerimist. Värvika ja jõulumaitselise alkoholivaba joogi saad näiteks alkoholivaba glögi toonikuga segades.
Võid lisada toonikule või (Kellukese) limonaadile pisut õunamahla, kui soovid klaasidesse heledamat jooki. Katseta nende maitsetega, mis sulle ja su külalistele meelepärased on.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid