Neljale kuni kuuele
4 suuremat taliõuna (nt antoonovka)
2 suuremat sibulat
6 viilu läbikasvanud peekonit
1 sl suhkrut
maitse järgi soola
Kuumuta suur praepann, pane peekoniviilud pannile, maitsesta kergelt soolaga ja prae mõõdukal tulel u 10 minutit mõlemalt poolt, kuni peekon on krõbe ja kuldpruun. Tõsta kõrvale. Peekonirasv jäta pannile!
Peekoni praadimise ajal koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane sibulad pannile ja prae neid peekonirasvas tasasel tulel umbes 5 minutit.
Samal ajal pese õunad, lõika sektoriteks ja eemalda südamik. Seejärel lõika õunasektorid õhukesteks viiludeks. Lisa pannile, kata pann kaanega ja lase kaane all haududa umbes 15 minutit. Sega aeg-ajalt.
Maitsesta õunad suhkru ja soolaga. Serveerimiseks tõsta õunasegu kaussi, tõsta peale peekoniviilud. Garneeringuks sobib nt tüümian.
Mõned taanlased koorivad õunad esmalt. Samuti hautab osa roavalmistajaid õunaviilud pannil üsna pehmeks õunapudruks.
Kas sibulat panna või mitte? Taanlased vaidlevad selle üle tihti!