Ricotta-kook sidruniga

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Mõnusalt kevadine ricotta-kook sidruniga on pärit Itaaliast (torta di ricotta e limone).

 

Jagub kaheksale kuni kümnele

500 g head ricotta-kohupiima

150 g suhkrut

4 muna

1-2 sidruni mahl ja peenelt riivitud koor

120 g ehk 2 dl nisujahu (nt tüüp 00)

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

 

Mikserda suures kausis ricotta, munad, suhkur, sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor ühtlaseks. Sega juurde omavahel segatud kuivained (jahu, küpsetuspulber, sool).

Kalla tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi, mis on eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud või korralikult võiga määritud, ning jahuga üle puistatud.

Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on vaid kergelt kuldne, aga enam ei võdise. Kontrolli koogi küpsust tikuga. 

PS Pildil olev kook on kaunistatud suhkrusiirupis keedetud sidruniviiludega. 

 

Sarnased artiklid