Midagi lihtsamat on raske välja mõelda! Ainus nipp seisneb selles, kuidas saada vahukoor parajaks vahuks ja pidulikult koos marjade-õitega tordile.
Kui vajalikud ained olemas, kulub tordi valmistamiseks ehk ainult 15 minutit. Kerge, õhuline ja mahlakas tort saab enamasti sama ajaga ka söödud!
Tarvis läheb:
1 tordipõhi
3-4 pakki (a 200 ml) vahukoort (sõltuvalt põhja suurusest)
4-8 banaani
2 karpi beseeküpsiseid
100 ml Põltsamaa kannujooki vm haput kanget mahla
200 g hooajamarju
2 tl suhkrut
Lõika paks tordipõhi kaheks. Immuta lõikepinnad hapu mahlaga, kannujooki võid veidi lahjendada.
Lõika banaanid õhukesteks viiludeks ja lao tihedalt alumise tordipõhja immutatud poolele.
Vahusta vahukoor suhkruga.
Määri kolmandik vahukoorest banaanidega kaetud tordipõhjale. Kata vahukoor beseeküpsistega.
Tõsta tordipõhja ülemine pool peale, kata banaaniviilude ja vahukoorega. Määri tordi küljed vahukoorega.
Säti peale marjad ja beseeküpsised.
Soovi korral kaunista tort või vaagen lilleõitega – sobivad saialill, kannikesed, võõrasemad, roosiõied vm.
Nipp: Saad mahlakama koogi, kui paned marju ka kihtide vahele. Tordi peal võid kasutada nii aed- kui ka metsamarju. Kevadel proovi torti rabarberiga ja sügisel näiteks külmavõetud pihlakatega. Talvel leiab usin aednik ja hoidisetegija tordikatte sahvrist.