Vokitud kirsstomatid – maitsvad ka külma roana

Pille Petersoo
Igati mõnus lisand paljude toitude juurde. | Juta Kübarsepp

Kui kirsstomatid ei ole värskena nii maitsvad, nagu sa oleksid oodanud, siis nende vokkimine aitab maitset tugevdada ja tulemuseks on väga mõnus lisand erinevate toitude, eriti kalaroogade juurde. 

Neljale

Tarvis läheb: 
4 sl oliiviõli
500 g kirsstomateid
1 küüslauguküüs
peotäis värsket peterselli
kaks peotäit värskeid basiilikulehti
1 tl kuivatatud või 1 sl värsket tüümiani
2 tl suhkrut
soola ja musta pipart

Loputa tomatid ja nõruta hoolega. Haki küüslauk, petersell ja basiilikulehed, pane väikesesse kaussi. 

Kuumuta (vokk)pannil õli tuliseks. Lisa kirsstomatid, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Alanda panni kuumust ning prae tomateid paar-kolm minutit. Sega juurde ürdi-küüslaugusegu, sega läbi ning serveeri kohe. 

Tegelikult on need praetud ja seejärel ürtidega segatud tomatid väga maitsvad ka järgmisel või isegi ülejärgmisel päeval, siis juba külma roana.

Ahjus küpsetatud toorvorstid kirsstomatitega leiad SIIT.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid