Särtsu tsitrustest: apelsini-sidruni-beseemuffinid

kodus.ee
Tsitruselisi kastuta julgelt ka küpsetistes (foto illustratiivne). | Shutterstock

Maitsvates muffinites on topeltannus tsitruseid. Tainas annab maitset riivitud sidrunikoor ja täidises apelsini- ja sidrunimahl. Talvisel ajal on iga vitamiin teretulnud. Selle retsepti taina kogusest peaks jätkuma 12 muffini küpsetamiseks.

Tarvis läheb:
2 munakollast
1,5 dl suhkrut
200 g kohupiima
2 tl riivitud sidrunikoort
80 g sulatatud võid
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
3 dl vett
1,5 dl suhkrut
4 sl kartulijahu
3 munakollast
1 apelsin
1 sidrun

Besee:
5 munavalget 
1 dl tuhksuhkrut

    1. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Sega kohupiim ja riivitud sidrunikoor ning lisa koos sulavõiga munavahule. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Jaga tainas 12 paberist muffinivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Jahuta. 

    2. Valmista täidis. Mõõda kastrulisse vesi, suhkur, kartulijahu, munakollased ja sidrunist ning apelsinist pressitud mahl. Kuumuta kogu aeg segades, kuni täidis pakseneb ja pisut mullitab, kuid ära keeda. Jahuta külmkapis.

    3. Uurista noaga muffinitesse augud ja täida need külma apelsini-sidrunitäidisega.

    4. Valmista besee. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa vahustamise ajal suhkur, lusikatäis korraga. Vaht on valmis, kui ta läigib ega kuku tagurpidi keerates kausist välja. Tõsta vaht kilekotti, lõika selle nurk ära ja pigista muffinite peale ilusad kuhjad. Pista muffinid 200-kraadisesse ahju ja hoia seal viis minutit. Kaunista riivitud apelsinikoorega.

Kes soovib aga soolaseid muffineid küpsetada, siis 4 erinevat retsepti leiad siit.
 

Sarnased artiklid