Milleks eelistada päikeseenergia aeda katuse või maapaigaldisele?

TeraSolar
Sisuturundus

Päikeseenergia aed muudab päikesevalgust elektriks mõlema küljega ja teeb seda ka talvel ning samalajal hoides kokku väärtuslikku pinda.

Milleks eelistada päikeseenergia aeda katuse või maapaigaldisele?

* Aiana päikesepaneele paigaldades püüavad paneelid ka energiat siis, kui katusepaigaldised ning maa raamidel olevad paneelid on lume all ning ei tooda energiat.

* Rahe pärast ei pea kartma kuna paneelid on püstised ning ülevalt toruga kaitstud tehes rahe nende jaoks ohutuks.

* Kaks ühes lahendus tuleb hulka odavam kui ehitada aed ja päikeseenergiajaam eraldi.

* Päikeseenergia aed on ohutum, kui katusepaigaldus kuna need ei hõiva katuse pinda ning jätab tulekahju korral päästemeeskonnale ruumi tegutsemiseks.

* Kui paigaldada solar aed ida- läänesuunal annab see lõviosa energiast hommikul ja õhtul ajal mil energiahinnad on kõrgemad.

* Solar aed pakub oma 1,5m kõrgusega piisavalt privaatsust ning tuulevarju ja aitab muuta koduhoovi mõnusamaks kohaks.

* Päikeseenergia aia paigaldus ei eelda katusekatte vahetust ning ei koorma hoone katust säästes hoonet.

* Püstiseid paneele on väga lihtne hooldada ilma kõrgel ronimata ja tõstetehnikat kasutamata.

 

Kui palju toodab toodab aed energiat?

Aia energiatootlikus on 227Wp 1 meetri kohta, see tähendab et 50m pikkune aialõik on suuteline tootma tipuhetkel 11 350Wp mis tähendab 1 tund sellisel võimsusel toodaks ära nii mõnegi elamu päevase energiavajaduse. Teadustööd, mis on tehtud sellise paigaldusviisi uurimiseks ida- läänesuunal on näidanud keskmist energiavõitu 4% aasta jooksul rohkem, kui standardpaigaldusel.


Kui pikk on solar aia eluiga?

Solar aed on kavandatud ära elama terve paneeli eluea, mis jääb vahemikku 30- 40 aastat. Kõik aia detailid on 2mm pakusest terasest, mida katab tšink krunt, ilus pulbervärv andes aiale esteetilise välimuse ning tänu C4 keskkonnaklassile pika eluea.

Milliseid seadmeid läheb vaja lisaks aiale?

Et toota päikesepaneelidega kasutatavat voolu, on selleks vaja ka inverterit. Inverterid langevad kahte kategooriasse: võrguinverterid ning hübriidinverterid. Kui on soov ühendada inverteri järgi akusi läheb selleks vaja hübriidinverterit, kui aga aku pole vajalik on odavam lahendus võrguinverter. Hübriidinverterid akudega muutuvad üha populaarsemaks kuna selline süsteem annab võimaluse energia salvestamiseks ja hiljem kasutamiseks, samas ka võimaldades päikeseenergia puudujäägi korral võrgust laadida akut ajal mil elekter on soodne ning kasutada sel ajal, kui elekter on kallis.

Mida oodata TeraSolar meeskonnalt?

TeraSolar meeskonna eesmärk on pakkuda kliendile parimat personaalset lahendust olgu see päikeseenergia aed, katuse või maapaigaldus. TeraSolar kasutab ainult tunnustatud tootjate seadmeid ning päikesepaneele, et seadmete töö oleks pikaajaline ning kliendi jaoks muretu.

Rohkem infot Terasolar’i kodulehel.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid