Tšilli-bataadipüreesupp pestoga

kodus.ee
Tšilli-bataadipüreesupp pestoga. | Shutterstock

Bataati võiks oma toidulaual sagedamini kasutada. Bataat sisaldab palju kaaliumi, mis on kasulik südamele ja karoteeni, mis on antioksüdant.

Tarvis läheb:

1 bataat
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 punane tšilli
3 porgandit
1 sl õli
1 l küügiviljapuljongit
1-2 dl rõõska koort
1 tl soola
½ tl jahvatatud musta pipart

Pesto tarvis:
½ dl seedermänniseemneid
½ potti basiilikut
½ potti peterselli
2 küüslauguküünt
¾ dl riivitud parmesani
1 dl oliivõli
¼ tl soola

Kõigepealt tee valmis pesto. Rösti seedermänniseemned kuival pannil kuldpruuniks.
Pane köögikombaini seedermänniseemned, basiilikulehed ja petersell ning pane masin tööle. Lisa tükeldatud küüslauguküüned, parmesan ja peenikese nirena oliivõli.
Kui pesto muutub ühtlaseks, siis maitsesta soolaga ja lase umbes 30 minutit külmikus maitsestuda.
Tee valmis supp.
Koori ja haki sibulad. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki.
Koori ja tükelda bataat ja porgandid.
Kuumuta potis õli sees sibulat ja tšillit paar minutit.
Lisa bataat ja porgand ning  kuumuta veel 1 minut.
Kalla peale köögiviljapuljong ja keeda kaane all umbes 30 minutit, kuni juurvili on pehme.
Püreesta saumikseriga ühtlaseks ja sametiseks. Lisa koor ja kuumuta uuesti.
Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koos pestoga.
Soovi korral võid supile lisada veel praetud peekonit ja värskeid spinatilehti.

Sarnased artiklid