Neljale- viiele
Tarvis läheb:
1 keegelkõrvits (u 700–800 g)
1 peenelt hakitud küüslauguküüs
2 sl sulavõid või õli
450 g itaaliapäraseid toorvorste
75–100 g riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu
soola ja musta pipart
Tee nii:
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Koori keegelkõrvits, lõika pikuti pooleks ning uurista välja säsi ja seemned. Lõika kõrvits õhukesteks laastudeks. Eemalda toorvorstidelt kestad ning murenda vorstisisu väiksemateks tükkideks.
Sega küüslauk ja sulavõi suures kausis. Lisa kõrvitsaviilud, toorvorstide sisu, riivitud juust ja sool-pipar ning sega korralikult läbi.
Tõsta segu sobiva suurusega ahjuvormi, kata pealt kaane või fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Siis eemalda foolium ning jätka küpsetamist veel 20–30 minutit, kuni vormiroog on servadest kergelt pruunistunud.
Serveeri koos rukola või ürdisalatiga.