Hakkame ise leiba ja saia küpsetama! 5 põnevat retsepti

kodus.ee
Hapukad pohlad annavad leivale omapärase maitse. Siia sobivad väga hästi ka külmutatud pohlad, aga need tuleb enne taignasse lisamist üles sulatada. | Shutterstock

Ei ole midagi paremat omaküpsetatud leivast-saiast! Vahelduseks proovi neid oivalisi retsepte, kus võid maitseks kasutada ka marju, puu- ja köögivilju. Naudi põnevaid maitseid! Kui sul veel oma juuretist ei ole, pole hullu: need leivad on tehtud poepärmiga.

Rukkileib pohladega


2 pätsikest

50 g pärmi
5 dl vett
50 g sulavõid
2 tl soola
1 sl vedelat mett
7 dl jämedat rukkijahu
6 dl nisujahu
200 g pohli
1 lahtiklopitud muna
1 sl linaseemneid (võib ka ilma nendeta)

Murenda pärm kaussi või köögikombaini. Soojenda vesi käesoojuseks ja vala pärmile ning sega, kuni pärm on lahustunud.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid