Alutaguse Juust OÜ on küllatki noor ettevõte, ent juba on nende toodang pääsenud Peipsimaa väljapaistvate maitsete hulka. Avatud talude päeval näitas juustumeister Triinu Arm õpitoas rahvale, kuidas juustutegu käib ning õues asuvas kohvikus said külalised Alutaguse sini-, sini-valgehallitus- ja valgehallitusjuustu nii mekkida kui kaasa osta. Lisaks jagasid juustumeistrid õpetusi, kuidas juustu säilitada ja serveerida.
Nimelt on juustu suurimaks vaenlaseks õhk ja kuumus - juustu parimaks säilitamise kohaks on suletud pakend külmkapis temperatuuril +2 kuni +8 kraadi. Enne serveerimist võiks selle toatemperatuurile tõsta - sini- ning sini-valgehallitusjuust umbes tund aega varem, valgehallitusjuust umbes pool tundi enne serveerimist, kuna toatemperatuuril pääsevad juustude aroomid paremini esile. Juustude söömist tasuks alustada mahedamast ehk valgehallitusjuustust ning lõpetada kõige tugevamamaitselisega (sinihallitusjuust).