küpseid tomateid
meelepäraseid krõmpse salatilehti
Sinepikaste:
1 väiksem šalottsibul
1 sl valge veini äädikat
näpuotsatäis soola
1 kuhjaga tl Dijoni sinepit
4 sl oliiviõli
Kastme valmistamiseks haki sibul hästi peeneks ja pane väikesesse purki. Lisa äädikas ja sool, pane purgile kaas peale ja loksuta korralikult läbi ja lase 5-10 minutit seista, aeg-ajalt võid veel loksutada. Samal ajal pese ja kuivata salatilehed ning haki tomatid suupärasteks tükkideks. Lisa kastmele sinep ja oliiviõli ning raputa jälle ühtlaseks. Maitse ning vajadusel lisa veel oliiviõli.
Pane salatilehed suurde kaussi ja kalla kaste neile peale. Sega kätega salat läbi, nii et kõik salatilehed saaksid kastmega kokku. Lisa tomatid ja serveeri kohe.