Kui Pärnust pärit Jorven rohkem kui kahe aasta eest töö pärast Tallinnasse kolis, keelitas ta Tartus elavat kallimatki endale järgnema. «Carmenit pealinn üldse ei ahvatlenud!
Oma aia maasikatest ei ole kuidagi võimalik isu täis süüa. Kuu jooksul saab nendega maiustatud nii värskelt kui ka magustoitudesse, kookidesse ja jookidesse panduna.
Sarikaliste sugukonda kuuluvatest maitsetaimedest tulevad kõigepealt meelde aedtill, köömen, apteegitill ehk venkol, petersell ja seller. Soojemat lõunamaist suve tahavad valmimiseks aniis, koriander ja kopti ehk vürtsköömen.
Kui eksootilised toidud sulle meeldivad, siis varu oma köögikappi mõningaid Tai roogade valmistamiseks vajalikke toidu- ja maitseaineid.
1. Tsitrusemaitseid annavad sidrunrohi, laim ja laimilehed.
Lihtsate asjadega võib küpsetamisel lõpptulemust muuta.
• Võid piima asemel vedelikuna kasutada vett, mahla kaera- või sojapiima.
• Võid asendada 2–3 dl nisujahu rukki- või kaerajahuga või kaerahelvestega.
• Kõge tugevama vahu saab toasoojadest munadest
Juba 80ndail kosmoselaevade õhupuhtuse suurendamise eesmärgil tehtud NASA uuringud kinnitasid, et paljudel taimedel on võime puhastada õhku.
Elumajade tõhusamal isolatsioonil on ka varjupool – see muudab ruumide mikrokliima üha suletumaks ja nii erald