750 ml magusat vahuveini
400 g värskeid või külmutatud marju (kolm-neli eri sorti, näit maasikaid, vaarikaid, sõstraid, põldmarju või mustikaid)
20 g želatiinipulbrit
2 sl suhkrut
kibuvitsa või roosi õielehti (sobivad ainult mahepõllumajanduslikult kasvanud õied!)
vahukoort serveerimiseks
Hoolitse, et vahuvein (või muu magus mullijook) oleks külm.
Otsusta, kas teed ühe suure või mitu väiksemat tarretist.
Jaga marjad ja õielehed vormi(desse) ning tõsta külmkappi.
Pane želatiin paariks minutiks külma veega paisuma. Lisa veel veidi külma vett ja kuumuta pidevalt segades vesivannil. Lisa suhkur ja sega, kuni see on sulanud. Võta želatiinisegu vesivannilt toatemperatuuril jahtuma.
Vala vahuvein ettevaatlikult segades jahtunud želatiinisse ja siis kalla kogu segu külmadesse vormi(desse) marjade ja õielehtede peale. Pinnale kerkivad marjad ja õielehed lükka õrnalt tagasi.
Tõsta vorm(id) vähemalt paariks tunniks (parem üleöö) külmkappi tarretuma.
Serveerimisel kasta vorm(id) korraks kuuma vette või lõika tarretise servad noaga nõu küljest lahti. Serveeri koos vahukoorega.
NB! Kuna vahuveini ei kuumutata, siis alkohol tarretises säilib. Edukalt saab seda magustoitu teha ka näiteks alkoholivaba siidri või Sprite´iga. Oluline on, et vedelik ja marjad oleksid hästi külmad, siis jäävad mullid paremini tarretise sisse. Külmutatud marju ära eelnevalt sulata. Pea meeles, et ananassi ega kiivit ei saa tarretistes kasutada, sest need ei lase segul kallerduda!