Karamelle šokolaadiköök on kindlasti Tallinna magusa süda, mis pakub nii lapsepõlvest meelde jäänud maitseid, kui ka tänapäevaseid trendikaid käsitöökomme.
Karamelle tooteid proovides pole kahtlustki, et seal töötavad Eesti parimad šokolaadi- ja sefiirimeistrid. Valik on nii suur ja pidevalt tuleb uusi tooteid hooajaliselt juurde, et illustreerivaid numbreid on siinkohal raske välja tuuagi.
Ainuüksi käsitöösefiire on lõputul hulgal: vanilli, banaani, sidruni-ingveri, vaarika-rummi, mandariini, pirni, õuna, jää-õuna, barbarissi, ploomi, leiva, mustsõstra, jõhvika, glögi jne. Sefiiri erinevaid maitseid valmistatakse vastavalt hooajale, kui on jõulud, siis armastatakse osta rohkem glögi ja jää-õuna sefiire.
Karamelle on ainuke, kes teeb sefiiri naturaalsest õunapüreest. Veel on sefiiri lisatud suhkur, munavalge, siirup, lisaks aroomid, marja pulbrid. Kreemja tekstuuriga vaarika-rummi sefiirid lihtsalt sulasid testijate suus.
Muide, kas teadsid, et naturaalne sefiir püsib värksena tegelikult 4-5 päeva. Kõik muu on juba keemiat täis.
Halvaa retsept, mis maksis auto hinna
Testijate lemmikuks olid halvaad, eriti meeldis tume šokolaadiga halvaa.
Karamelle seesamihalvaa retsept on tehtud Israeli retsepti järgi, mis on Eestis ainulaadne. Selle retsepti eest maksis kunagi omanik väikese auto hinna.
Tavaliselt tehakse halvaad maapähkist. Kõige õigem halvaa ongi ainult seesamiseemnetest tehtud halvaa. Seesamiseemnetest tehtud halvaa põhjustab üliharva allergiaid inimestele, seega enamik maiasmokkasid saavad seda süüa.
Halvaa on ka väga kaltsiumirikas, mis on hea luudele ja ergutab ka aju. Seesamiseemetest tehtud tahiinipasta on väga toitaineterikas. Selle retsepti järgi, nagu Karamelle halvaad teeb, võib seda leida veel Türgist ja Egiptusest.
Halvaadest on saadaval nii tavaline valge vanilje kui ka pruun halvaa, millesse on lisatud šokolaadi.
Sajandi šokolaad
Uhke sajandi šokolaadi pakendis on kaks tahvlit – üks neist on valmistatud 1918. aastast säilinud klassikalise piimašokolaadi retsepti järgi ja teine on Karamelle uhke tipptoode.
Piimašokolaad 1918
Šokolaadi koostises on 47% kakaomassi, suhkur, kakaovõi, täispiimapulber, vaniliin, sool. Tegemist on ainulaadse retseptiga, mis pärineb aastatst 1918. Tegemist on vana ehtsa piimašokolaadiga.
Šokolaad 2018
See on neli ööpäeva konšeeritud ning tänapäevaseid maitsetrende arvestav imepäraselt sametine tume šokolaad. Koostises on kakaomass, kakaovõi, suhkur, vaniliin, sool, toode sisaldab 80% kakaomassi.
See osutus ka testijate suureks lemmikuks.
Kaneelišokolaad
Sisaldab: 70% kakaomassi, kaneeli, kakaovõi, suhkur.
Testijad hindasid kõrgelt ka kaneelišokolaadi, sest see sisaldab vähe suhkrut ja magusust on reguleeritud kaneeliga. Ainulaadne toode, mida kusagilt mujalt ei leia.
Käsitöökommide valikuga saad tutvuda siit.