4 portsjonit
Koostisosad:
Burrata:
1 l vet
½ dl soola
1 pk (~250 g) pühvlimozzarellat
1 ½ dl vahukoort
pisut soola
Pitsapõhi:
1 ½ dl toasooja vet
½ (25 g) värsket pärmi
½ tl soola
pisut suhkrut
3 ½ dl (durum) nisujahu
2 spl head oliivõli
Ürdipesto:
1 tass hakitud peterselli
1 tass hakitud basiilikut
½ tl purustatud küüslauku
1-2 spl värskelt pressitud sidrunimahla
½ dl head oliiviõli
2 spl piiniapähkleid
Lisaks:
10-15 tk küpseid kirsstomateid
250 g burratat (vt ülalt valmistamise juhendit) või samas koguses pühvlimozzarellat
Rucolat
Värskelt jahvatatud musta pipart maitse järgi
Valmistamine:
Burrata:
Valmistamise aeg 10 min + lasta seista üleöö
Alusta burrata valmistamisega eelmisel õhtul. Pane vesi keema, lisa sool. Kui vesi keeb, tõsta pott tulelt. Kuivata mozzarella ja pane kuuma vette seisma paariks minutiks. Tõsta mozzarella vahukulbi või sõelaga kuumast veest välja ja rebi kaussi tükkideks. Lisa koor ja näputäis soola. Kata kauss kaanega ja tõsta ööks külmkappi.
Ürdipesto:
Pese maitseroheline ja pane koos teiste koostisosadega köögikombaini ning püreesta.
Pitsapõhi:
Valmistamise aeg 15 min + taina kerkimise aeg 30-60 min.
Murenda pärmitükid sooja vette ja sega kuni tükid on lahustunud.
Sega jahu hulka sool ja suhkur, tee jahu keskele väike süvend ning vala lahustunud pärm süvendisse. Sega taigen ja sõtku ühtlaseks kuni ei kleepu enam kausi seinate külge. Lisa vajadusel veel jahu.
Kata kauss rätiku või riidest kattega ja jäta tainas toatemperatuuril kerkima vähemalt pooleks tunniks.
Kui tainas on kerkinud, rulli või vajuta õhukesed pitsad ja piserda mõlemale poolele oliiviõli.
Kuumuta grill ja tõsta pitsapõhjad grillile.
Tõsta ka kirsstomatid grillile pitsapõhjade kõrvale.
Sule grilli kaas ja grilli paar minutit või kuni alumine külg on küps.
Pööra pitsapõhjad ümber, lase mõnda aega küpseda. Pane põhjadele pesto ning kirsstomatid.
Tõsta pitsad grillilt suure spaatliga ja viimistle kuumade grillitud kirsstomatite ja burrattaga (või viilutatud mozzarellaga), basiilikukastme ja rukolaga.
Maitsesta veel musta pipraga.
Grillpitsa on parim värskelt valminuna, kuid maitsev ka järgmisel päeval.
Vaata ka Kekkilä kodulehte www.kekkila.ee!