Tarvis läheb:
0,5 kg kartuleid
2 karpi (300 g) vürtsikilufileesid õlis (õli jäta alles)
3 sl kappareid
3 kuivatatud tomatit
tilli
soola, pipart
200 ml vahukoort
3 muna
muskaatpähklit
1 punane sibul
Pese kartulid, lõika õhukesteks ketasteks ja keeda umbes 5 minutit. Kartul ei tohi ära laguneda.
Kuumuta ahi 200kraadini. Lao kiht kartuleid võiga määritud ahjuvormi. Riputa veidi soola peale. Kartuliviiludele aseta kilufileed ja ketasteks lõigatud sibulad, lisa 1 sl kappareid, hakitud tilli ja tükeldatud kuivatatud tomat. Jahvata peale pipart ja piserda kilukarbiõliga.
Korda toiminguid – kartul, kilud, kapparid, till, tomat, sibul, sool, pipar, kiluõli.
Kõige peale jäta lõpuks kilud.
Sega kausis vahukoor, munad ja riivitud muskaatpähkel ning vala vormi
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit. Et kartulid on eelnevalt keedetud, pole vaja vormi kaua küpsetada. Pind peab jääma kaunis kuldne.
Retroretsepte leiad veel SIIT.