Koogikontori blogi autor Merilin Siimpoeg õpetab, kuidas see uhke kihiline šokolaadi-mascarponetort valmistada.
VAJA LÄHEB:
Šokolaadikihid:
2 muna
150 g suhkrut
120 ml õli
170 ml kuuma vett
70 ml keefirit
200 g nisujahu
4 spl küpsetuskakaod
1 tl soodat
¼ tl soola
Kreem:
500 g mascarpone kreemjuustu
200 ml vahukoort
100 g valget küpsetusšokolaadi
2 tl vaniljesuhkrut
Kihtide vahele:
4 spl hapukat moosi
kohvi
Kaunistamiseks:
värskeid marju
50 g tumedat küpsetusšokolaadi
kookoslaaste vms
VALMISTAMINE:
Vooderda 3 lahtikäivat koogivormi (20 cm) küpsetuspaberiga.
Sega kokku jahu, kakao, sooda ja sool. Vahusta teises kausis omavahel munad ja suhkur. Lisa õli, keefir ja kuum vesi. Sõelu nüüd munavahu hulka jahusegu ja sega ühtlaseks. Vala koogitainas 3 eraldi koogivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 18-20 minutit. Lase jahtuda ja eemalda vormist.
Sulata valge šokolaad vesivannil ja lase jahtuda. Vahusta omavahel mascarpone, vahukoor ja vanill. Lisa sulanud šokolaad ja sega kõik läbi.
Tõsta esimene koogikiht alusele. Tee kahvliga pisikesed augud sisse ja niisuta kohviga. Määri peale ½ moosist ja siis 1/3 kreemist. Tee samamoodi ka teise kihiga. Kolmas kiht niisuta samuti kohviga, määri peale kreem ja kaunista.