Sellesse pirukasse sobib hästi lambahakkliha.
12 portsjonit
150 g külma võid
4 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl hapukoort
1 dl riivjuustu
Täidis
½ dl riisi
400 g hakkliha (lamba)
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 tl soola
½ tl jahvatatud valget
Juurde segatud pruun kaste teeb hakkliha-bösftrooganovi eriti maitsvaks.
6-8 portsjonit
700 g veisehakkliha
1 sl õli1 suur sibul
2 supilusikatäit tomatipüreed2–3 hapukurki2 teelusikatäit soola1 tl musta pipart
Prae hakkliha õlis küpseks ja lisa sibulad.
Hakklihasupp on tuttav argipäevatoit, kuid testmoodi maitsestades on see jälle uus ja huvitav.
4 portsjonit
400 g hakkliha
1 sibul
5 küüslauguküünt
1 pastinaak
3 kartulit
2-3 porgandit
lõik kapsast
1,5 l vett
2 puljongikuubikut (mahe)
1 loorberileht
Hakklihasupp valmib kiirelt ja on järgmisel päeval veel parem.
4 portsjonit
1 sibul
2 küüslauguküünt
400 g veisehakkliha
8 kartulit
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 l puljongit (võib ka kuubikust)
1 tl kuivatatud tüümiani
1 pakk külmutatud köögivi
Lihtne, kuid maitsev.
(kuuele)
150 g pudruriisi
4 dl kuuma vett
0,5 tl soola
1 sibul
400 g veisehakkliha
700‒800 g valget peakapsast
soola, musta pipart
1 tl kuivatatud majoraani või punet
1 sl heledat siirupit või pruuni suhkrut
4 dl lihapuljongit
Keed
Selle klassikalise Inglise piruka täidisesse võib panna ülejäänud juustutäkke või parajasti kapis leiduvaid köögivilju.
Hakklihakaste teki all ehk karjasepirukas
6 portsjonit
600 g kartuleid (võib lisada ka kaalikat, porgandit)
1 dl piima
1 munakollan